Olli Möttönen

Karstulassa toimiva Huliswood Oy on vanhin Vienan Karjalasta keloa tuova suomalainen yritys. Tuotteita ovat alusta asti olleet rakennuskelot, kelokehikot ja kelosahatavara. Uhtua Design -tuotemerkin alla kelosta jalostetaan nyt huonekaluja, sisustuslevyjä, sisäsaunoja ja kylpytynnyreitä. 

Yrityksen perustajalla, Olli Möttösellä, on pitkä kokemus kelopuun käytöstä rakennusmateriaalina. Hän on myös yhdessä toimittaja Virpi Tissarin ja valokuvaaja Sami Revon kanssa toimittanut kirjan, KELO puun lumoa. Kirjassa kerrotaan kelon koko tarina.

Uhtua Design -tuotteilla halutaan kunnioittaa Suomen taiteen kultakauden mestareita, kuten Akseli Gallen-Kallelaa, Eino Leinoa ja Jean Sibeliusta, jotka hakivat vaikutteita 1800-luvulla Kalevalan laulumailta, Vienan Karjalasta.

Jonas Hakaniemi

Jonas Hakaniemi on valmistunut kalustemuotoilijaksi Lahden Muotoiluinsituutista. Hänellä on 15 vuoden kokemus markkinointiviestinnänsuunnittelusta. Nykyään Hakaniemi keskittyy omassa yrityksessään tuotemuotoiluun, tila- sekä graafiseen suunnitteluun. Asiakkaina hänellä on mm. ruotsalainen Design House Stockholm, jolle hän on suunnitellut Box Light -valaisimen.

Lähtökohtana on ollut luoda muotokieleltään pelkistetty ja ajaton kalustesarja, joka sopii sekä hirsimökkiin, moderniin kaupunkikotiin, että julkitiloihin. Kelo on materiaalina haastava. Sen ominaisuuksiin kuuluvat korot, halkeamat ja pahkat, jotka antavat uniikin ilmeen jokaiselle tuotteelle. 

www.jonashakaniemi.com